AED

AED bij LTV de Beek.

In het openbare halletje van LTV De Beek is een Automatische Externe Defibrillator (AED) aanwezig. De AED wordt ingezet wanneer iemand getroffen wordt door een hartstilstand. Bel 112, reanimeer, en defibrilleer met de AED binnen 6 minuten.
In 2012 zijn vele vragen gesteld over de toegankelijkheid van de AED. Deze hing immers binnen, terwijl ons clubhuis overdag vaak gesloten is. Het bestuur heeft besloten dat deze situatie moet veranderen. Vanaf april 2013 is de AED verplaatst naar de AED-kast in het altijd toegankelijke halletje met het afhangbord.
 

AED-alert

De AED is ook aangemeld bij AED-alert. Na het bellen van 1-1-2 worden vrijwilligers met AED bevoegdheid opgeroepen.
 

Training (ook herhalingstraining) voor Reanimatie en AED

Geinteresseerden mogen zich aan te melden. Bij voldoende belangstelling zal dan een training specifiek voor onze leden georganiseerd worden.
Graag voor aanmeldingen, vragen en/of opmerkingen contact opnemen met:
Jan Uijlings jutub@planet.nl, 06-22801247
 

Reanimatiecursus op eigen initiatief

Uiteraard is het ook mogelijk om op eigen initiatief een cursus te volgen. Om met de AED te kunnen werken is het noodzakelijk dat je kunt reanimeren en geleerd hebt hoe je een AED moet bedienen. Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Op dit moment overleeft slechts 5 tot 10 procent van de slachtoffers. Dat zijn schrikbarende cijfers. De Stichting Reanimatie ‘s-Hertogenbosch geeft de Beginners-, AED- en herhalingscursussen reanimatie. 
Meer informatie over reanimatie en gebruik van de AED is te vinden op de site van de Hartstichting. Voor informatie over de cursussen van de Stichting Reanimatie ‘s-Hertogenbosch kun je mailen naar reanimerenleren@gmail.com.
Terug naar boven